Drsna vrata Raumplus – Air sistem

Drsna vrata model Raumplus Air so drsna vrata, ki se vozijo na zgornjem vodilu. Spodaj so vodena na drsniku, ki je pritrjen na tla ali bočno na steno. Spodnji drsnik je lahko montiran tudi na naslednja drsna vrata in imamo s tem možnost odpiranja več vrat hkrati na eno mesto in s tem dobimo večjo odprto površino.

Spodnji drsnik je lahko narejen kot trn ali kot drsnik s kolesi, odvisno od sistema drsnega okovja. Viseča drsna vrata Raumplus Air so lahko narejena kot polna lesena vrata brez okvirjev ali z alu okvirji različnih oblik in barv.

Pri drsnih vratih z okvirjem lahko uporabimo različna polnila iz različnih materialov. Vgradimo lahko ogledala, katera so lahko različnih odtenkov. Na zadnjo stran ogledala nalepimo varnostno folijo, ki preprečuje, da bi se ogledalo razletelo po tleh v primeru, da se razbije.

Uporabimo lahko stekla, različnih debelin. Pri sestavljanju stekla določene debeline uporabimo posebno tesnilo, ki ustreza debelini stekla. Tesnila za vgradnjo stekla v okvir drsnih vrat so na voljo za debeline stekla od 4,5,6,7 do 8mm. Na voljo so v dveh različnih odtenkih. Za svetla stekla svetle barve in za temna stekla v temni barvi.

V okvir drsnih vrat lahko vstavimo tudi iverne plošče različnih dekorjev. Polnilo je lahko tudi barvan MDF ali vezana plošča. Z malo domišljije in iznajdljivosti se lahko uporabi res veliko materialov (usnje, foto-print, tapete, furnir, kovina, pleksi stekla…).

Zgornje vodilo visečih vrat je narejeno v dveh izvedbah.

Prva izvedba je navadno drsno vodilo brez zavore za mehko zapiranje  in ima samo pozicioner, ki drsna vrata drži v poziciji.

Vedno bolj pa se uporablja zgornje vodilo z zavoro in mehkim zapiranjem. Amortizer mehkega zapiranja drsnih vrat nam omogoči bolj udobno uporabo in brezskrbno zapiranje drsnih vrat.

Drsna vrata Air se lahko uporabljajo za vhode v garderobno sobo pri prehodih iz prostora v prostor ter pri pregradnih stenah z drsnimi vrati.

Drsna vrata Air so še posebej primerna v prostorih kjer nimamo veliko prostora za odpiranje in bi nas klasično vratno krilo oviralo.

Posebnost pri Air sistem drsnih vrat je tudi možnost, da se zgornje vodilo vgradi v strop in tako vgrajeno zgornje vodilo ni vidno.

Zgornje vodilo je lahko pritrjeno na strop in so potem drsna vrata narejena od tal do stropa. Lahko pa zgornje vodilo pritrdimo tudi bočno na steno na želeno višino. Velikokrat se to uporabi pri prehodnih drsnih vratih, ki nadomestijo klasična vrata.